Sajtó

Sajtóközlemény

2019. Június 12-16. között, igazi strand-időben zajlott az ország egyik legnagyobb autós eseménye, a Soltvadkerti “RCS MeetUP” BMW Találkozó. A jubileumi, 15. alkalommal megrendezett esemény idén is rekord számú BMW tulajdonost és érdeklődőt vonzott a Vadkerti Tó partjára, ahol a szervező RCS Power Kft. és a Racing Club Soltvadkert csapata mindent megtett az odalátogatók kedvéért: Az autós programok között szerepelt limbó, kötélhúzó verseny, hangnyomás-mérés, emellett a résztvevők kipróbálták magukat a vetélkedőkön: felni kitartás, turbó hajítás, sörivó és erős paprika evő verseny, stb.

Már hagyománnyá vált a strandon a Funtrack („Játék Határok Nélkül”) játék,  ahol a csapatok látványos ügyességi feladatokban indultak a vándorserlegért és a felajánlott nyereményekért, – a strandközönség nagy örömére.

Az öt nap során érkezett közel 1500 BMW és az érdeklődők felpezsdítették a kisváros életét, és fellendítették az idegenforgalmat.  Örvendetes, hogy a nagy létszám ellenére nem történt autóbaleset, a rendezőknek sikerült kontroll alatt tartani a résztvevőket.

A szombati napon tiszteletét tette a strandon a “mozgó múzeum” minőségi veterán autók konvoja, de a találkozóra érkező járművek között is rengeteg igényes régi és új autó indult a szépségverseny kupáiért.

A technikai programok között idén lehetőség volt katonai szállító járművön és tankon utazni,  vagy a helyi gokart pályát ingyenesen használni. A találkozó résztvevői ingyen járhatták körbe a gyönyörű környezetet a kölcsönözhető tereprobogókkal.

A rendezvény családbarát jellegét mutatták a szabadon használható vízibiciklik, kalandpark, légvárak, játszótér és medencék. A belépés a 14 éven aluliak számára ingyenes volt.

Idén a rendezvény minden programja a régi időkhöz hasonlóan egy központi helyszínen valósult meg: A sátrazás és a programok központja a Kemping volt, emellett a “Party Aréna” disco sátorban három este is nagy nevű DJ-k szórakoztatták a tömeget.  A színvonalas zenei program és a hatalmas kivetítő-falak sok környékbeli szórakozó fiatalt is vonzottak.

A záró napon több száz autó vett részt a három várost érintő BMW felvonuláson, ahol a menetoszlop bő 30 percen át haladt az érdeklődő tekintetek előtt. Ezek után a nyereményjáték várva várt sorsolása zárta a rendezvényt, ahol az egyik szerencsés vendég vihette haza a 2.5 millió Ft értékű, gyönyörű BMW 320d kupét, melyet az Erste Hand Kft. és az RCS Power Kft. ajánlott fel.

Idén a szervezők azt is lehetővé tették, hogy délutáni programként a sétáló vendégek jutányos áron nézhessék meg a rendezvényt. Ez a lehetőség a Soltvadkertiek számára ingyenes volt.

A résztvevők, rendezők és a Soltvadkertiek visszajelzései alapján sikerült méltó módon megünnepelni a Soltvadkerti BMW Találkozók 15., nagyszabású  jubileumát, ami egyúttal a Powerfanatics BMW találkozójának is helyt adott.

A júniusi rendezvény egy igazán hangulatos tóparti autós nyaralás volt, de a rendezők a technikai programokkal sem maradnak adósok, készülőben van egy augusztusi esemény, ahol az autóversenyzők is megmutathatják tudásukat!

A szervezők ezúton is köszönik a munkát és a kitartást az együttműködő partnereknek (Zuglói önkormányzat soltvadkerti ifjúsági tábora, Király fény, Kratos Kft, Geldberg Kft, Vízibicikli kölcsönző, Gokart-club Soltvadkert, Zöld benzinkút, MKcayals, Variens Kft, Zsikla gumi, Dóri Turi, Öreg tó vendéglő, BS Plastic,  Piros’ mosó, Ifjúság ABC, Coop ABC, AliBaba Gyros, Adri ajándék, Fele Karajság húsbolt, Éléskamra zöldségüzlet, Kárpáti dohánybolt , Martell BT, Katika italdiszkont, Venyige Étterem, VEMS, Szemétből Kincset), a támogatóknak, hostess lányoknak, őröknek, barátoknak, családtagoknak, a média csapat tagjainak és az összes dolgozónak, akik nélkül a rendezvény nem jöhetett volna létre.

A rendezvény fő támogatói, szponzorai: Erste Hand Kft., TISZK Kft. (Motul, Motorex), C-Mobil Kft. (BMW Szeged), BS Plastic Kft., OBN chiptuning, Back2Bag

Köszönet jár továbbá a tópartot és kempinget üzemeltető Komszolg Kft.-nek és Soltvadkert Város Önkormányzatának, akik biztosították a lehetőséget a rengeteg vendégnek, és területeket a szolgáltatóknak.

 

Soltvadkert, 2019.06.21.

RCS Power Kft.,  Racing Club Soltvadkert


 


 

Fotók: Bíró Róbert, Kovács Gyula


Jogi közlemény

Örömünkre szolgál a sajtó és a média részéről az érdeklődés és a híradás lehetősége. Szeretnénk azonban felhívni a figyelmet arra, hogy rendezvényünk saját média-stábbal rendelkezik.

A munkatársainkkal egyeztetett valós híradásokat örömmel vesszük, és csapatunkkal mindenben segítjük a sajtó munkáját. Megjelenés előtt a következő elérhetőségen kérjük a megkeresést:  info @ rcs.hu

A 15. “RCS MeetUP” Soltvadkerti BMW találkozóval kapcsolatban megjelenő bármilyen sajtóinformáció, hang és képanyag kizárólag a szervezők (RCS POWER Kft. és megbízottai) jóváhagyásával közölhető!